Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Italian - ItalyEspañol(Spanish Formal International)Nederlands - nl-NLSerbianRomână (România)
IWIWTwitterFacebook
There are no translations available.

A rendszerváltást követően a német-magyar külkapcsolatok mértéke dinamikusan növekvő tendenciát mutatott, sőt, napjainkra Németország vált Magyarország lejfontosabb külkereskedelmi partnerévé (a forgalom 26%-ával). Hasonló jelentőségű a hazánkba irányuló német tőkeexport is: közel 4000 német tulajdonú vállalat működik itt a legkülönbözőbb termelési és szolgáltatási ágazatokban.

 

Bár a jelenlegi gazdasági válság a magyarországi német vállalatok tevékenységére és a külkereskedelemre is negatívan hat, ha egyszer a világgazdaság fejlődése újraindul, az is valószínűleg elsősorban német közvetítéssel fog hazánkba eljutni.

 

Nem elhanyagolható azonban Magyarország és a szomszédos Ausztria gazdasági kapcsolata sem: a magyar exportszerkezetben 4,9%-os súllyal, az importban pedig 6,2%-kal képviseltette magát 2008-ban a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

 

A német nyelvterület és Magyarország erős kapcsolata részben az összefonódó történelmi múltnak és a nagyszámú német nemzetiségi („sváb”) lakosoknak, részben pedig Németország keletorientált külkereskedelmi és –politikai irányultságának köszönhető.

 
Szavazás
Ön szerint mi a legfontosabb szempont egy fordítóiroda szolgáltatásait illetően?